The Seashell House

seashell-1

Mexican architect Senosiain Arquitectos created “Nautilus” for a young couple with two children who after living in a conventional home wanted to change to one integrated to nature.

seashell-2

The land, with upward topography, is limited to the south, north and east by high buildings. The west adjoining provides a wide view of the mountains. The model work generated numberless changes until achieving the volume needed by the construction: the Nautilus.

seashell-4

The metaphor was to feel like an internal inhabitant of a snail, like a mollusk moving from one chamber to another, like a symbiotic dweller of a huge fossil maternal cloister. This home social life flows inside the Nautilus without any division, a harmonic area in three dimensions where you can notice the continuous dynamic of the fourth dimension when moving in spiral over the stairs with a feeling of floating over the vegetation.

seashell-3

Via Geekologie

One comment

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>